INFO

Mitä, missä, milloin? 

Suomen kolmas Etnogaala järjestetään torstaina 9.1.2020 Tavastialla, Helsingissä. Vuosittaisessa gaalassa palkitaan kansanmusiikin, maailmanmusiikin sekä kansantanssin kiinnostavia ja ansioituneita toimijoita. Gaala on yhden illan festivaali, jossa vuorottelevat korkeatasoiset esitykset ja palkintojenjaot kahdella esiintymislavalla. 

Tapahtuma on osa isompaa kokonaisuutta “Yhdessä Folkin Aallonharjalla”  jonka muodostavat torstaina järjestettävän Etnogaalan lisäksi FolkForum-seminaari 10.1., Folklandia-risteilyfestivaali 10.1.-11.1. sekä 12.1. Folklandia-jatkot. 

YLE striimaa Etnogaalan suorana Yle Areenaan. Katso Etnogaala 2019 ja Etnogaala 2017 Yle Areenasta. Ohjelmat ovat katseltavissa YLE Areenassa myös Suomen ulkopuolella. 

Ehdokkaat, voittajien valinta ja palkinnot  

Ammattilaisraadit valitsevat kolme ehdokasta sekä voittajan Etnogaalan jokaiseen kategoriaan yleisön ehdotusten joukosta. Kuka tahansa saa ehdottaa palkintoehdokkaita 14.6.-15.8.2019 välisenä aikana tämän lomakkeen kautta. Voittajat julkaistaan ja palkitaan gaalassa  9.1.2020. 

Palkinnoksi ehdokkaat saavat puiset Etnogaala-taulut, jotka on tehty graafikko Minna Lusan suunnitteleman Etnogaala-ilmeen pohjalta. Mahdolliset lisäpalkinnot eri kategorioissa vaihtelevat vuosittain.

RAADIT
Pääraati on Etnogaalan järjestäjän Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen (KEK) asettama. Pääraati tekee valinnat kategorioihin Vuoden artisti, ilmiö, tanssintekijä ja tulokas. Kolmesta muussa kategoriassa ovat kunkin palkinnon myöntäjän, Music Finlandin, Maailman musiikin keskuksen sekä Suomen musiikintekijät ry:n asettamat raadit. 

Etnogaalan ohjelma & aikataulu
Etnogaalan ohjelma ja aikataulu julkaistaan syksyn 2019 aikana.

LIPUT

Etnogaalan lippuja myy Tiketti. Osta lippusi täältä!
Liput ennakkoon 25/15 €  ja ovelta 30 €, mikäli jäljellä.
Narikka Tavastialla 3,50€/henkilö 

Järjestäjät ja yhteistyökumppanit

Etnogaalan järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK). Gaalan yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Yle, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmä, Maailman musiikin keskus, Music Finland, Suomen Musiikintekijät, Tanssin Tiedotuskeskus, Suomen Nuorisoseurat, Folklandia, Marjatta & Kaisa (maetka), Muusikkojen liitto, Suomen kansanmusiikkiliitto, Musiikin Edistämissäätiö, Kalevalaseura, Maaseudun sivistysliitto sekä Suomalaisen kansantanssin ystävät (Kansallispukuvuokraamo). 

Haluaisitko sinä tai organisaatiosi olla kumppanina Etnogaalalle? Ole yhteydessä niin mietitään yhdessä mukava yhteistyöpaketti! 

Saapuminen ja esteettömyys

Tavastia, Urho Kekkosen katu 4–6.
Avustajat pääsevät maksutta sisään, ja klubilla pääsee liikkumaan pyörätuolilla esteettömästi.
K 18. 

Yhteystiedot

Sirpa Lahti, Toiminnanjohtaja
Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus ry. (KEK)
040-738 4736, toiminnanjohtaja@kansanmusiikkikansantanssi.fi