TÄLLE SIVULLE KOOTAAN KAIKKI YLEISÖN EHDOttamat ETNOGAALA 2020 VOITTAJaehdokkaat! Ehdotusaika 14.6.-15.8. Jätä oma ehdotuksesi tästä linkistä!

VUODEN ARTISTI / ARTIST OF THE YEAR

 Vuoden artisti on valovoimainen solisti tai ryhmä, joka on herättänyt huomiota kansanmusiikin ja kansantanssin kentällä.

VUODEN IlMIÖ / PHENOMENON OF THE YEAR

Vuoden ilmiö voi olla tutkimus, tapahtuma, tempaus, liike, innovaatio, sosiaalisen median kampanja tai jokin muu ilmiö, joka liittyy kansanmusiikkiin, kansantanssiin, soitinrakennukseen tai puku- ja tapaperinteisiin.

VUODEN TULOKAS / NEWCOMER OF THE YEAR

 Vuoden tulokas on ottanut rohkeasti tilansa uutena tekijänä kansanmusiikin ja kansantanssin alalla.

VUODEN KANSANMUSIIKKITEKIJÄ / FOLK MUSIC SONGWRITER OF THE YEAR

Vuoden kansanmusiikkitekijä on säveltäjä tai sanoittaja, joka on kohottanut kansanmusiikin tekemisen rimaa monipuolisella ja kunnianhimoisella työskentelyllään.  

VUODEN KANSAINVÄLISTYJÄ / BORDER BREAKING ACT OF THE YEAR

Vuoden kansainvälistyjä -palkinnon saaja on herättänyt merkittävää kiinnostusta kansainvälisellä musiikkikentällä ja osoittanut vientivalmiutta.

 

RISTEYS-PALKINTO / INTERSECTION AWARD

Risteys-palkinnon saaja on henkilö, ryhmä, yhteisö tai taho, joka toiminnallaan edistää kulttuurien kohtaamista ja oikeutta omaan musiikkiin.

VUODEN TANSSINTEKIJÄ / CHOREOGRAPHER OF THE YEAR

Vuoden tanssintekijän työ näkyy monipuolisesti kansantanssin kentällä ja laajemminkin. Hän arvostaa perinteitä, mutta pelotta luo uutta ja rikkoo rajoja.

VUODEN WÄINÖ / WAINÖ AWARD
Vuoden Wäinöksi nimetään vuosittain kansanmusiikin tai kansantanssin alalla toimiva henkilö, ryhmä tai taho, jolle halutaan osoittaa tunnustusta taiteellisista tai pedagogisista ansioista, elämäntyöstä tai esimerkiksi merkittävästä innovaatiosta alalla. Vuoden Wäinön valitsee Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen hallitus esitysten perusteella.